Maloniai kviečiame sausio 16 d. 18 val. į knygos „Baleboste: Tradicinė litvakų virtuvė ir kiti žydiški skoniai“ pristatymą. Renginys vyks Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvėje (III a.).
Knyga „Baleboste: Tradicinė litvakų virtuvė ir kiti žydiški skoniai“ supažindina su tradicine litvakų virtuve, autentiškais receptais bei moderniomis tradicinių patiekalų interpretacijomis. Baleboste – jidiš kalbos žodis, reiškiantis gerą, svetingą šeimininkę. Šis žodis puikiai tinka vienai iš knygos autorių – Rivai Portnajai, kuri knygai pateikė per 70 litvakų virtuvės patiekalų receptų, paremtų iš kartos į kartą jos šeimoje perduotomis tradicijomis. Greta Rivos prisiminimų ir patiekalų – kito knygos autoriaus, šefo Vyliaus Blauzdavičiaus, receptai, sukurti šiuolaikiškai interpretuojant žydų virtuvę.
Knygoje „Baleboste: Tradicinė litvakų virtuvė ir kiti žydiški skoniai“ sužinosite, ką litvakai valgydavo kasdien, o ką ruošdavo įvairioms šventėms ar ypatingoms progoms. Kai kuriuos valgius atpažins ar bus ragavę ir ne žydų kilmės skaitytojai, juk ilgus amžius greta gyvenę litvakai ir lietuviai padarė įtaką vieni kitų kulinarinėms tradicijoms.
Renginyje dalyvaus knygos autoriai – Telšiuose gimusi žydų virtuvės žinovė Riva Portnaja ir vilnietis šefas, kulinarinių knygų bei laidų autorius Vylius Blauzdavičius, knygai įvadinį straipsnį apie litvakų virtuvės pėdsaką Lietuvos kulinariniame pavelde parašęs gastronomijos istorikas prof. Rimvydas Laužikas, tekstų autorė Jurga Vaičiūtė, konsultantė dr. Lara Lempertienė. Renginį moderuos redaktorė Daina Žemaitytė.